Brzydki deszczowy dzień. Chłodno, pochmurno, burzowo. Lipiec w Polsce. Powinniśmy szaleć za sałatkami, lekkim jedzeniem a tutaj… Co na obiad? – Ja to bym zjadła pyzy z mięsem …
Więcej
Wiosna nie rozpieściła nas w tym roku. Na początku maja śnieg, zimno, marnie. O kwietniu i marcu już nie wspomnę. Dopiero teraz zaczęło się rozpogadzać. Zacząłem odnosić wrażenie, …
Więcej
Chciałbym podzielić się z Wami przepisem. Prawdziwym męskim przepisem. Przepisem, który będą wspominać Wasze wnuki, że oto dziadek kiedyś coś takiego przygotował. Mowa o szarpanej wieprzowinie (pulled pork) …
Więcej
Tarte flambée, która może nam się bardziej kojarzyć z białą pizzą, niż z tartą – to tradycyjne danie z kuchni alzackiej. Tłustej i treściwej. W wolnym tłumaczeniu (z …
Więcej
Zawitaliśmy na Powiśle, aby podejrzeć nieco przez dziurkę od klucza. Nie było to takie proste, gdyż lokal cieszy się taką popularnością, że niezbędna jest rezerwacja i to najlepiej …
Więcej
A może byśmy poszli na coś wegańskiego? Tym pytaniem zastrzeliła mnie Misica pewnego słonecznego dnia po powrocie z pracy. Pierwsza myśl? Jezusie najsłodszy, ja – prosty człowiek, po …
Więcej
W życiu każdego faceta przychodzi moment, kiedy to nagle postanawia, że zrobi na obiad coś z dziczyzny. Mięso niedoceniane, z rzadka wykorzystywane w kuchni, a dawniej, szczególnie na …
Więcej
Dziś o niezwykłym mariażu. MOD & MOD Donuts. Nie wiemy za bardzo od czego zacząć opisując to miejsce. To połączenie kawiarni z amerykańskim pączkiem, prostego, azjatyckiego baru i …
Więcej